Pas godt på tænderne

Du ved det allerede – du skal passe godt på dine tænder. Men hvorfor skal du egentlig det og hvordan passer du bedst muligt på dine tænder? Det kan du få svar på i denne korte oversigt, hvor du får tips og tricks til at få et pænt og sundt smil.

Hvorfor skal du rense tænderne

Der er mange grunde til, at du bør passe på dine tænder. Når du ikke regelmæssigt renser dine tænder og fjerne madrester, kan bakterier og plak hobe sig op i munden. Over tid kan disse sætte sig rigtig godt fast på tænderne og føre til huller eller betændelse i tandkødet. Derudover er rene tænder også en god måde at få bedre ånde, da du fjerner de bakterier, som normalt skaber dårlig ånde. Det vil din partner sætte stor pris på. Og til sidst kan en rene tænder hjælpe dig med at opnå et flot, hvidt smil. For at passe godt på tænderne, skal du find den rette el-tandbørste.

Den rette tandbørste

En elektrisk tandbørste har flere fordele over en traditionel tandbørste, da den simpelthen renser hver enkelt tand hurtigere. På den måde skal du ikke bruge ekstra lang tid om morgenen og aftenen på at opnå et flot smil. Der findes masser af forskellige modeller, så du kan garanteret finde en, som passer til dig. Det er desuden en god idé at købe ekstra børstehoveder, da de bliver slidt hurtigere end på en almindelig tandbørste. Når det gamle børstehoved er slidt ned, kan du nemt udskifte det med et friskt hoved.

Tandtråd

Tandtråd er en nem og effektiv måde at fjerne de madrester, som har fast sig fast mellem tænderne. Det kan for nogle være lidt svært at opbygge en god vane med tandtråd i starten, men efter lidt tid vil det føles lige så naturligt som at børste dine tænder.