Original eller kopi – hvilken skærm skal du vælge til din iPhone?

Er skærmen på din iPhone gået i stykker eller blevet ridset? Så er der heldigvis hjælp at hente. I dag findes der et hav af butikker, som kan udskifte skærmen på din iPhone. Det gælder uanset om du skal bruge en iPhone 12 skærm eller en skærm til en iPhone 11, SE, XS, 13 eller en hvilken som helst anden model.

Du kan også selv vælge at købe en ny skærm og selv skifte den. Uanset hvad du vælger, skal du tage stilling til, om det skal være en original skærm eller en kopiskærm. Men hvad er forskellen egentlig? Det vil vi dykke ned i her.

Fordele ved en original skærm

Der er selvfølgelig mange fordele ved at vælge en ny original skærm fra Apple til din iPhone. Men der er dog også den store ulempe, at de originale skærme typiske er markant dyre end kopierne. Men er de også markant bedre? Ikke nødvendigvis.

Fordelene ved at skifte din ødelagte skærm ud med en original skærm er bl.a.:

  • Tyndere end kopi – en original skærm er tyndere end en kopiskærm

  • Bruger mindre strøm – end original skærm bruger mindre strøm

  • Stærkere glas – glasset er typisk stærkere i en original skærm

  • Bedre farver – farverne er skarpere på en original skærm

Kan en original skærm betale sig?

Spørgsmålet er så, om fordelene ved at vælge en original skærm, opvejer den merpris, som den koster ift. en kopiskærm. Grundlæggende kan man sige, at producenterne af kopiskærmene efterhånden er blevet så gode, at forskellen ikke er kæmpestor. Det kan sågar være svært at se forskel med det blotte øje.

Når alt kommer til alt, afhænger det af hvad dine behov og ønsker er, samt budget. Hvis du godt kan leve med, at få en lidt ringere skærm eller har et stramt budget, kan du sagtens vælge en kopiskærm.