Le klint lamper byder på smukt design og håndværk

Le Klint lamper er berømte for deres unikke design og håndværk. Virksomheden har bevaret traditionen med at folde skærme i hånden, hvilket er en teknik, der kun kan læres gennem mange års øvelse. De specielle krydsfoldede skærme kan ikke fremstilles af maskiner, men kun af menneskehænder. Det tager ca. 1 år at lære teknikken bag de smukke skærme, der er i mærkets sortiment. Det gør også Le Klint til en arbejdsplads, hvor medarbejderne er ansat i flere år. Foldningspigerne lærer at folde skærmen til den klassiske Model 1, som viser de rektangulære læg, samt skærmene til Sinus Line, som viser de bølgede læg. Læs mere omkring Le klint lamper.

Giv dit hjem et interiør løft med Le klint lamper

LE KLINT er et traditionelt mærke, der har eksisteret i mange år. Virksomheden har altid fulgt med den teknologiske udvikling, uden at gå på kompromis med at bevare deres traditionelle og gode håndværk. LE KLINT udstråler kvalitet og eksklusivitet og er derfor meget mere end blot belysning. Du finder et stort udvalg af bordlamper, gulvlamper, pendler/loftlamper og væglamper. De har de mest populære produkter her på siden, såsom Snowdrop gulvlampen. LE KLINT er en virksomhed med et helt særligt DNA, som du ikke finder andre steder.

Top kvalitets Le klint lamper til din stue

Historien om dette familieforetagende går tilbage til begyndelsen af 1900-tallet, hvor den første plisserede lampeskærm blev foldet til en petroleumslampe designet af arkitekt og ingeniør P.V. Jensen-Klint. Herefter fortsatte familien med at forbedre lampeskærmen, og i mange år gav de den som gave til folk i deres omgangskreds. I 1943 besluttede Tage Klint at gøre familie virksomheden til et rigtigt firma og tilføjede den klassiske og unikke grib til designet. Kaare Klint var både en respekteret arkitekt, samtidig med at han var med til at udvikle virksomhedens stil og tilgang til design. Foldetøserne hos LE KLINT er nogle af de få mennesker i verden, der kan gøre det, de gør. De folder skærme efter et mønster, der er præget i plastmaterialet. Det er ikke skåret ind i materialet, men fremstår som linjer, som de kan folde. Maskinen til dette arbejde kaldes en embossingmaskine og er udviklet hos LE KLINT. Når materialet er blevet præget, skæres det i stykker, så det passer til det givne produkt, og så kan pigerne begynde at folde.