Hvordan rengør man og vedligeholder sit gulv?

Ønsker du at bevare dine flottegulve i mange år, så kan du med fordel rengøre og vedligeholde dine gulve på den rette måde. Det kan du få nogle tips til her.

At rengøre og vedligeholde et gulv på den rette måde kan forlænge gulvets levetid betydeligt, så det kan godt betale sig at være opmærksom på, om du behandler dit gulv rigtigt. Men hvordan gør man så det? Grundlæggende bør du følge de vejledninger, der medfølger, når du køber gulvet eller spørge din forhandler til råds. Men der er også nogle grundlæggende ting, du kan være opmærksom på.

Gulvvask

Når du vasker gulv skal du anvende et egnet rengøringsmiddel. Hvilken sæbe du bør anvende afhænger af gulvtypen, men det er vigtigt at du ikke bare anvender eksempelvis opvaskesæbe, da det ikke er godt for gulvet. Har du et olieret trægulv, kan det direkte skade gulvet, da opvaskesæbe er fremstillet til at opløse olie og dermed fjerner gulvets beskyttelse.

Ved gulvvask kan du med fordel anvende to spande, en med sæbe og en med rent vand som du skyller kluden eller moppen i, på den måde kan du undgå at gulvet får et gråligt skær.

Olierede trægulve

Et olieret trægulv er en af de mest krævende gulvtyper, da gulvet jævnligt skal overfladebehandles med olie, så træet altid er mættet og dermed beskyttet. Har trægulvet fået et trist udseende, kan du ved de fleste trægulve slibe gulvet og overfladebehandle det på ny.

Lakerede trægulve

I princippet behøver lakerede trægulve ikke yderligere pleje end jævnlig støvsugning og gulvvask. Men ønsker du at beskytte gulvet og bevare gulvets flotte udseende længere, så kan du med fordel en gang imellem give gulvet en gang lakpleje. Dette kan ofte også udjævne små ridser.

Laminat- og vinylgulve

Laminat- og vinylgulve kræver heller ikke den store pleje, men har også godt af jævnligt at få laminat- eller vinylpleje.

Du kan desuden med fordel anvende måtter ved døre til udearealer samt filt eller teflon stoleglidere under møblerne for at beskytte gulvet.